Ανακοινώσεις

Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Ποιοί είμαστε;

Οι Καθημερινοί Ποδηλάτες είναι μια νέα ομάδα πολιτών που χρησιμοποιεί το ποδήλατο στις καθημερινές μετακινήσεις. Οργανωθήκαμε λοιπόν δικτυακά και στόχο έχουμε να δραστηριοποιηθούμε για:
  • Να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας να χρησιμοποιούμε τους δρόμους της πόλης μαζί με τα άλλα μέσα μεταφοράς. Δεν προσπαθούμε να εναντιωθούμε στα αυτοκίνητα, τα λεωφορεία ή τα υπόλοιπα οχήματα που κινούνται στους δρόμους της πόλης.
  • Να εμπνεύσουμε ασφάλεια σε όσους θέλουν να ξεκινήσουν με το ποδήλατο, ενθαρρύνοντάς τους να δοκιμάσουν μαζί μας.
  • Να φέρουμε κοντά τους ανθρώπους που μέχρι στιγμής είχαν μοναχικές βόλτες στην πόλη.
  • Να αποδείξουμε οτι είναι αρκετοί οι καθημερινοί ποδηλάτες στα Γιάννενα και μέρα με τη μέρα αυξάνονται.
  • Να αποδείξουμε οτι τα Γιάννενα είναι πόλη για ποδήλατο.

Το ποδήλατο δε ρυπαίνει, δεν καταναλώνει καύσιμα, δε δεσμεύει πολύ χώρο (10 ποδήλατα σταθμεύουν στο χώρο που χρειάζεται ένα Ι.Χ.), δεν απαιτεί ιδιαίτερη επιδεξιότητα, ενώ είναι οικονομικό στην αγορά και συντήρησή του, γυμνάζει, μπορεί να μεταφερθεί εύκολα με άλλα μέσα μεταφοράς, είναι συμβατό με πεζόδρομους και για μέσες διαδρομές μέσα στην πόλη είναι γρηγορότερο κι από το αυτοκίνητο.

Ακόμη, η μορφολογία της πόλης επιτρέπει την πρόσβαση με ποδήλατο στις περισσότερες περιοχές (σε δύσκολες περιοχές η πρόσβαση μπορεί να γίνει με ποδήλατο ταχυτήτων ή ποδήλατο με ηλεκτρική υποβοήθηση) ενώ οι καιρικές συνθήκες επιτρέπουν τη χρήση του τις περισσότερες ημέρες του έτους.

Για όλους αυτούς τους λόγους το ποδήλατο είναι ίσως το ιδανικότερο ατομικό μέσο για την πόλη μας και σίγουρα το μόνο μέσο που επιτρέπει τη γενικευμένη χρήση του μέχρι την αναλογία ένα ποδήλατο ανά κάτοικο.

5 σχόλια:

  1. συνχαιρω ολους εσας. τα γιαννενα θα ειναι μια πιο
    ομορφη πολη με περισοτερα ποδηλατα.αξιζει να προσπαθησουμε ολοι για να γινουν ποδηλατοδρομοι μεσα στην πολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τον τελευταίο μήνα είμαι καθημερινός χρήστης του ποδηλάτου στην πόλη, και διαπιστώνω ότι η πόλη μας είναι ιδανική για την μετακίνηση με το ποδήλατο, πρέπει να πιέσουμε όλοι για να συνεχιστεί ο ποδηλατόδρομος γύρω από την λίμνη καθώς επίσης και να ενταχθεί η πόλη στο δίκτυο των πόλεων με ποδήλατο.
    Στην αφίσα που βγάλατε θα πρέπει να τονιστεί ότι εκτός των άλλων, η καθημερινή άσκηση με το ποδήλατο προσφέρει και τεράστιο όφελος στην υγεία του ποδηλάτη

    Συγχαρητήρια για την προσπαθεία σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία!
    Είμαι πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής και χρησιμοποιώ τακτικά το ποδήλατο για μετακίνηση και εκγύμναση.
    Οι πολίτες πρέπει να ενημερωθούν και για τα οφέλη υγείας που προσφέρει η ποδηλασία κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικότερο απο την ίδια τη μετακίνηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας. Εύχομαι να γίνεστε όλο και περισσότεροι και να σταθείτε η αφορμή τα Ιωάννινα να γίνουν πιο φιλικά στα ποδήλατα και στην εναλλακτική μετακίνηση.
    Eίμαστε κοντά σας για ό,τι μπορεί να χρειαστείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συχγαρητήρια για την υπέροχη διαδρμή. Το μόνο αρνητικό είναι το κόστος. Όλες οι ποδηλατοβόλτες κατα την ταπεινή μου άποψη θα πρέπει να είναι δωρεάν για όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή